Gambar Ketupat

No view
Image Result For Gambar Ketupat

Image Result For Gambar Ketupat


More Info this Post

Mobile Ketupat palas ialah ketupat yang menggunakan daun palas sebagai pembungkusnya. Biasanya sarung ketupat palas dianyam terlebih dahulu sebelum disumbat dengan pulut yang telah dimasak. Ketupat .Mobile Ni ketupat yang ada kat umah nenek masa raya Yang segi tu ketupat palas Yang putih tu ketupat segera Yang ikat ngan tali isi kuning tu ketupat .Mobile Resepi Ketupat Sotong Ala ala Terengganu. Bulan bulan puasa ni selera memang lain macam. Serba serbi teringin nak makan .Syaitan dah memang kena rantai,tapi nafsu makan still tak kecik .Mobile Betawi merupakan sebutan untuk suku asli kota Jakarta. Sejarah betawi yang begitu dinamis mempengaruhi warisan kulinernya. Makanan Khas Betawi dipengaruhi oleh budaya Cina, Eropa, .


More Info

  • Ketupat Lebaran
  • Ketupat Stock Photo
  • Tutorial Membuat Ketupat
  • Flat Design Of Ketupat And Mosque
  • Ketupat Wikipedia

    Ketupat is made from rice that has been wrapped in a woven palm leaf pouch and boiled. As the rice cooks, the grains expand to fill the pouch and the rice becomes compressed. This method of cooking gives the ketupat its characteristic form and texture of a rice dumpling..

  • Ketupat Photos And Images Crystalgraphics

    Ketupat rice dumpling and rice on banana leaves background Ketupat is a natural rice casing made from young coconut leaves for cooking rice during eid mubarak. Ketupat, dumpling made of woven palm leaf stuffed with rice, delicacy during hari raya or lebaran among muslim in malaysia..

  • Cara Buat Ketupat Palas Jantan Paling Mudah Mama

    Pertama kali kami nak belajar, pi la Nat Behor Lateh Pasar Pagi beli Daun Palas dengan ketupat yang sudah siap balut. Tapi Ketupat Palas Betina RM seikat biji , masa tu mana nak tau betina ka jantan, janji boleh jadikan contoh untuk belajar balut ketupat. Ni kira nak belajar sendiri la, tak nak tanya mak cara nak buat. Pemalu anak mak ni..

  • Cara Buat Ketupat Palas Paling Mudah Faham Gambar

    Ni nak cerita Tips Merebus Ketupat. Sebelum memasukkan ketupat dalam periuk, amik beberapa helai daun palas yang lebih @ tak guna dan potong kepada beberapa keratan. Dan letak ke dalam periuk. Seterusnya masukkan ketupat letak di atas daun tadi..

Comments are closed.

Author: 
    No related post!